Omplacering


En flat söker ett aktivt liv!Han heter Dusty och är 1 ½ år gammal och han är en flatcoated retriever som är född hos oss. I stamtavlan heter han Atomos Superstar.

Nu är det tyvärr så att Dusty söker ett nytt hem pga av att förutsättningarna har ändrats i hans familj så jobb och annat i livet gör att det bästa för Dusty är att han får flytta till en annan familj. Han vill flytta till en familj som har möjlighet att ge honom allt det där som en så härlig kille som Dusty vill att livet ska innehålla. Vi som känner Dusty har bara fantastiska saker att säga om honom. Han är sund mentalt och till sin natur mycket lydig och alltid uppmärksam på vad hans förare vill att han ska göra. Han har vuxit upp på landet i en barnfamilj och har bott tillsammans med en annan äldre hanhund. Familjen beskriver Dusty som lugn och sansad, Han anpassar sig lätt och kan koppla av i alla situation.Vi vet att han skulle trivas i olika typer av hem så allt från en ensam person till en aktiv barnfamilj kan passa Dusty. Det viktiga är att det finns tid och lust att ge Dusty det han vill och förtjänar. Dusty vill bo hos någon som vill ha en härlig kompis att jobba med och han vill ha en innehållsrik vardag där han får hänga med på det mesta och vara en självklar del av familjen. Vi tror att Dusty passar hos en person som vill ha en stabil balanserad arbetsvillig genomsnäll och trygg kompis som står med sina fyra tassar på marken.

Vi tror att Dusty skulle passa bäst hos en person som söker en duktig arbetshund för om Dusty ska må bra så behöver han få jobba med både ben och huvud. Dusty är en oslipad diamant. Han har tränat lite apportering och han har fina egenskaper så vill tänker oss att han med lite mer träning kan bli en duktig apportör. Alla uppgifter vi ber honom lösa löser han på ett enkelt och självklart sätt. Därför ser vi gärna att Dustys nya ägare har intresse för och erfarenhet av jaktträning. Men utöver jaktträningen så är nog Dusty intresserad även av de andra arbetsuppgifter för han ställer alltid upp på det man önskar av honom. Vi vill att målet är att han ska få starta på prov/tävling.

Dusty är frisk och har inte behövt veterinärens hjälp med någonting. Han är HD-röntgad med grad A.

Exteriört är han en ganska liten hane och han är lätt i kroppen och ger han ett smidigt intryck. Han har ett tilltalande huvud och fina kloka ögon. Bra byggd med starka ben och fina tassar och funktionell päls.

Han är van att äta rå mat dvs kött, ben, grönsaker och frukt och det vill han fortsätta med. Den sortens mat är varken dyrare eller krångligare än torrfoder men vinsterna är ovärderliga. Självklart hjälper vi Dustys nya hem att reda ut alla funderingar om hans maten.

Dusty har en väldigt intressant stamtavla och vi vill att han får valpar hos oss i framtiden för han är många bra saker som han kan bidrag med i avel. Därför vill vi behålla avelsrätt för några kullar. Om ni har frågor kring detta så hjälps vi ut att reda ut det ni funderar på.