Tuffas valpdagbok

Vi söker en fodervärd!

Inläggav Anneli » sön 01 apr 2018, 12:05

Dags att avsluta valpdagboken för Hopp-kullen. Alla valpar verkar trivas bra i sina nya hem och nu börjar den mysiga, givande och lärorika tiden när jag får bjuda in till kullträffar och hjälpa till med goda råd och tips!!

Kvar hos oss finns lilla Kerstin! Hon är en riktigt lovande liten tjej tycker vi så vi vill behålla avelsrätten för en kull och därför söker vi en fodervärd till henne. Hör av dig om du är intresserad så träffas vi och ser om Kerstin är rätt hund för dig.
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Även denna gång har Jon hjälp oss att ta bilder!

Inläggav Anneli » sön 01 apr 2018, 12:01

Här är nu äntligen dom fantastiska bilderna som Jon tagit på våra valpar i Hopp-kullen!"

Bild

Atomos Hoppsan Kerstin
Kerstin bor kvar hos oss så länge och vi hoppas på att hon hittar ett hem som är positiva till att hon får en valpkull hos oss i framtiden.


Bild
Atomos Hoppetossa
Bianca bor hos Kristina och hennes familj och vi har behållt avelsrätten för en kull.


Bild
Atomos Hopp Fallera
Tequila bor hos Jacob.


Bild
Atomos Hoppsansa
Hon kallas för Bodil och hennes husse och matte hämtar henne snart!


Bild
Atomos Hopp Fallerej
Han heter Gösta och bor hos Emma.


Bild
Atomos Hoppilandkalle
Nero bor hos Markku och Barbro.


Bild
Atomos Hoppas På Det Bästa
Chewie bor hos Christian och Therese.


Bild
Atomos Hoppsan Vilken Dag
Molle bor hos Erica.Bild
Atomos Hoppsan Hejsan
Alex bor hos Sebastian och Natalie.
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Lycka till Tig!

Inläggav Anneli » tis 27 mar 2018, 09:08

Igår flyttade vår lilla gosse till sin nya familj och nu heter han Tig. Vi har haft flera hem och välja på och det kändes direkt så himla bra med Sebastian och Natalie för dom förmedlade verkligen den känsla som jag ville känna när jag valde hem till den här charmiga gossen. Känslan är svår att sätta ord på men en del av beskrivningen kan vara att de båda har hjärtat på rätt ställe och dessutom mycket erfarenhet av hundar och kloka tankar om hur det ska vara att vara en hund i en familj.

Vi var så klart hos veterinären för en besiktning innan och vi fick bra besked angående hans blåsljud. Veterinären skrev att det lilla hål han har mellan kamrarna "helt utan betydelse" i veterinärintyget. Skönt! Blåsljudet hade dessutom ökat sedan förra besiktningen och det jättebra. Det känns först lite märkligt att mer ljud är bra men just när det gäller kammarseptumdefekt så är ett ökat ljud ett tecken på att hålet håller på att växa ihop.

Även vår tikvalp har hittat sin familj och hon heter nu Bodil. Så fint tycker jag! Bodil bara klev rakt in i famnen och i hjärtat på sin nya husse och matte och trots att dom egentligen inte skulle ha en hund just nu och helst inte en valp....men så är det ju så där ibland att vissa hundar bara går rakt in i hjärtat och allt känns så rätt! Bodil stannar några dagar till hos oss så familjen hinner få ordning på allt så vi får passa på att njuta av söta rara vänliga Bodil!!

Så kvar här hos oss är nu Kerstin (hon heter Hoppsan Kerstin i stamtavlan så det blev liksom lätt att kalla henne Kerstin)! En riktigt härlig tjej!! Jag vill ha möjlighet att ta en valpkull på henne framöver så hon söker en familj som är positiv till det. Hör av er om ni är intresserade!
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Lycka till Bianca!

Inläggav Anneli » lör 24 mar 2018, 09:12

Igår flyttade vår söta Bianca till sitt nya hem så nu bor hon hos Kristina med familj och familjen har redan två hundar från oss sedan tidigare så vi vet att Bianca kommer få en härligt och fartfyllt liv! Vi har behållit avelsrätten för en kull så en vacker dag kommer Bianca förhoppningsvis få en kull valpar här hos oss!
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

En underbar tjej söker ett hem!

Inläggav Anneli » fre 16 mar 2018, 18:34

Vi har en tikvalp till salu. Hon är en synnerligen rar och vänlig tjej. Vill alltid göra rätt och lyssnar alltid mycket noga på vad vi önskar av henne. Det finns härlig arbetslust i henne och hon hämtar dummies så många gånger som jag ber henne och hon lämnar av dom så fint i min famn. Hon är 9 veckor gammal och frisk enligt veterinärbesiktningen. Hör av er så berättar vi mer om henne!

Hjälp henne gärna att berätta att hon finns här och längtar efter att bli någons bästa vän!


Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Duktiga apportörer!!

Inläggav Anneli » fre 16 mar 2018, 15:21

Idag har jag låtit valparna apportera dummies. Vilka duktiga små apportörer jag har! Hur många gånger som helst letar de reda på dummien som jag tappar bort och dom jobbar så fint och så målmedvetet i vittringsfältet. Så underbart att titta på hur dom löser det dom ställs inför. Härliga inleveransen och så himla fina avlämningar. Valparna springer rakt in i min famn och håller dummien så fint tills jag ber om att få den. Tyvärr så är det svårt att fånga på bild men jag har i alla fall försökt!

Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Några bilder från igår!

Inläggav Anneli » tor 15 mar 2018, 17:10

Jag skulle så gärna vilja lära mig ta bra bilder och ta mig tid att förstå mig på min kamera men så länge får ni nöja er med dom bilder det blir. Bilderna ger ju i alla fall en liten hint om hur vi har det här på dagarna.

Just nu håller Jocke och Ruben på att bygga lite på tomten och valparna tycker att det är väldigt roligt att vara med. Jag tycker att det är utmärkt erfarenhet för dom att vara med mitt i byggröran med alla ljud och vingliga underlag som det innebär och Ruben (inte Jocke alla gånger...) älskar att bli avbruten av gosiga lekfulla valpar!

Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Bra besked!

Inläggav Anneli » tor 15 mar 2018, 17:03

I tisdags var vår lilla gosse till hjärtspecialist för att göra ultraljud så vi fick veta orsaken till blåsljudet. Vi fick med oss en bra besked. Det lilla lilla hålet kommer inte orsaka honom några bekymmer och det är är vanligt att så små hål försvinner när hunden blir större. Skönt med så bra besked!!
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Dags att börja flytta hemifrån!

Inläggav Anneli » mån 12 mar 2018, 09:47

I lördags flyttade fem valpar till sina nya familjer. Jag har fått många rapporter och det går bra för alla. Härligt!!

Här är några bilder från sista stunden tillsammans:

Bild
Först lite fika inne och gå igenom att papper och skriva avtal och reda ut de sista frågorna.


Bild
Sen ut och leta efter rätt valp och kolla så att alla chipnummer stämmer så rätt hund och rätt papper följer med rätt familj hem!


Bild
Gösta


Bild
Nero


Bild
Molle

Bild
Chewie

Bild
Tequila
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Badning!

Inläggav Anneli » fre 09 mar 2018, 22:14

Nu har Jocke tvättat alla valpar så att dom ska vara rena och fina imorgon när dom flyttar till sina nya hem!

Stunden i diskhon var inte uppskattad. Stunden på fällen med handduken var lite mysigare. Nu busar dom i hagen och har flera färgglada pipleksaker att roa sig med och jösses vilket liv det är! Men oj va roligt dom har!! Sista kvällen med syskonen. Det gör ont i mitt hjärta att dom skiljs åt imorgon...

Bild


Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Nästa

Återgå till Tuffas valpdagbok

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst