Tuffas valpdagbok

Allt går toppen!!

Inläggav Anneli » tor 01 dec 2016, 21:47

Alla rapporter jag fått är om härliga glada trygga trevliga valpar som sköter sig väl ute i världen så nu avslutar jag Loppornas valpdagbok!

Vi har haft första kullträffen och då fick vi träffa två av syskonen för en bror bor på Åland och han får inte komma hit riktigt än pga införselregler men vi hoppas på att vi snart ses!

Här är bilder som Jon tog på dom tre innan dom flyttade härifrån:

Bild


Bild


Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Alla är friska!!

Inläggav Anneli » fre 18 nov 2016, 18:42

Idag var dom tre små underverken hos veterinären och fick med sig varsitt papper hem där det står att dom är friska!! Så himla härligt!!!

Bilresan både dit och hem gick galant. Dom är så trygga och stabila så allt nytt är ok och det gillar jag skarpt! Dom gick i koppel till och från bilen och det gick över förväntan tycker jag. Inne hos veterinären hittade dom en sopborste som dom hade väldigt riktigt med. Så söta!

Kanske ni inte har fått veta namnen än?!
Kullen kommer vi kalla för Lopporna och valparna heter nu:
Atomos Loppans Iver (hane)
Atomos Loppans Krut (hane)
Atomos Loppans Tåga (tik)

Det känns toppen att farmor Loppan fick vara med och ge namn åt sina barnbarn!
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Duktiga små apportörer!

Inläggav Anneli » ons 16 nov 2016, 16:06

Idag tillät vädret att vi var ute och apporterade fågel. Det har varit några dagar när vädret inte varit lämpligt så jag har ivrigt väntat och så var det perfekt väder idag!

Valparna är jätteduktiga och apporterar gärna, bär med fint grepp och kommer långt in i min famn och lämnar fågeln. Jag är mycket nöjd!!

Det är inte så lätt att hinna med att ta kort när man ska träna små valpar men några bilder blev det i alla fall.

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Underbart väder!!

Inläggav Anneli » lör 12 nov 2016, 17:07

Vilket härligt vinterväder!!

Valparna är nu stora att umgås med alla våra vuxna hundar. Tuffa tycker är skönt att få hjälp och tar sig gärna en tur ner i skogen när det finns andra vuxna hundar som leker med valparna. Under eftermiddagen idag var mormor Puzzel och mamma Tuffa med ute. Mormor har en ängels tålamod med sina barnbarn.

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Busiga!

Inläggav Anneli » ons 09 nov 2016, 15:55

Idag det snöat massor och valparna har haft väldigt roligt i den djupa snön!


BildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

6 veckor

Inläggav Anneli » tis 08 nov 2016, 14:55

Det blev vinter!! Valparna tycker att snö är ganska kul men det är ju ganska kallt så dom vill inte vara ute så länge så det får bli flera kortare stunder ute och så en massa bus inne. Det är ju ganska enkelt att ha med tre valpar i den vardagliga röran så det finns fördelar med små kullar.

Valparna får nu mer hela saker att äta så dessa mörka kalla vinterkvällar är det perfekt att ge dom några bitar lammrevben att gnaga på.

Jag är väldigt nöjd med egenskaperna jag sett hittills. Trygga, stabila, balanserade, ganska självständiga, nyfikna och företagsamma. Tiken är lite mjukare och mer lyhörd än sina bröder. Bröderna är fortfarande ganska lika men jag börjar se fler och fler små skillnader och nu när dom är sex veckor så kan jag börja "testa" mer saker och därmed få reda på mer om vem som är vem. Det ska bli kul!!

Tuffa har börjat hitta på lite egna saker nu och tycker därför att det är skönt när valparna får sällskap av flockens andra vuxna hundar för då passar hon på att ge sig iväg och utforska sina vanliga platser nere i skogen och det syns tydligt att hon trivs med att få ge sig iväg på lite äventyr igen. Jag har även tänkt att jag ska erbjuda hennes huvud lite aktiviteter nu när hormonerna släpper och hon inte diar så mycket längre.
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Fem veckor!!

Inläggav Anneli » mån 31 okt 2016, 11:12

Idag blir underverken 5 veckor gamla. Alla tre mår utmärkt och utvecklas mycket bra. Jag gillar deras egenskaper och dom är härligt nyfikna, företagsamma och kavata. Nästan lite väl självständiga och trygga för att vara bara 5 veckor gamla?!

Det verkar som att vi nu äntligen hittat ett namntema. Vi kommer att kalla kullen för "Lopporna". Jag har våra fina vän Loppan i tanken hela tiden när jag är med Tuffa och hennes valpar. Jag gillar ju förstås tanken på att Loppan, som är valparnas farmor, finns med bland sina barnbarn. Så namnen blir tex
Atomos Loppans Tåga
Atomos Loppans Vilja
Atomos Loppans Fokus
Atomos Loppans Krut
Atomos Loppans Glöd
Atomos Loppans Ruter
Atomos Loppans Iver
Atomos Loppans Ös

Det blir liksom lite brukshundsnamntema som om det vore schäfervalpar vi har fött upp!?

Jag tror att tiken ska få hela Atomos Loppans Tåga. Hanarna är jag osäker på så kom gärna med förslag (eller önskemål om det är en Tuffa valp som ni ska ha) men jag gillar Atomos Loppans Ruter och Atomos Loppans Fokus. Vi får se hur det slutar.... Atomos Loppans Krut är ju lite charmigt också?! Atomos Loppans Iver är jättefint men kanske lite farligt om det blir som det brukar dvs att hundarna lever upp till sina namn?!


Tuffa har verkligen kommit ut ur hormondimman och vill nu göra massor med saker. Hon vill vara med i övriga flocken och delta en stund i deras aktiviteter och hon vill gärna springa fort över gröna ängar. Jag känner igen min älskade Tuffa igen (nu höll jag på att skriva Loppan igen....hejdade mig precis....tänk att fina Loppan är med i mitt huvud hela tiden när jag tänker på Tuffa och hennes valpar).
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Ute på tomten

Inläggav Anneli » ons 26 okt 2016, 19:48

Ett riktigt härligt väder!! Å så fantastiska valpar!! Så trygga och stabila och oberörda i alla nya situationer. Nyfikna företagsamma och allt med ett bibehållet lugn och inga rädslor.

Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Det börjar bli riktiga små hundar!

Inläggav Anneli » tis 25 okt 2016, 21:03

Inte lika tjocka och betydligt mer nyfikna. Kloka och balanserade när dom är med om nya saker och utforskar gärna ställen dom inte varit på tidigare. Jag är mycket nöjd med det jag ser!

Å så behändigt med tre valpar i en kull! Dom får vara med mer och mer i vår härligt röriga vardag och eftersom dom bara är tre så går det ju bra att ha dom fritt i huset för man hinner med att ha koll på dom.
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Härlig lördagskväll!

Inläggav Anneli » lör 22 okt 2016, 21:10

Nu är Tuffas valpar knappt 4 veckor och då är det dags att dom får börja vara med lite mer i det härliga röriga vardagliga livet hemma hos oss så dom får en massa erfarenheter innan det är dags att flytta hemifrån. Från den här åldern så får alla våra valpar en stunds egen tid nästan varje dag. Det är viktigt för deras utveckling men också ett utmärkt sätt för mig att lära känna dom bättre.

Livet i en barnfamilj är spontant och fullt av fart och energi mest hela tiden och det gör tyvärr att jag inte så ofta tar mig tid att ha med kameran när vi har valparna med oss inne i vardagsstöket. Det är ju viktigt att hinna med och styra upp allt som barnen hittar på så det blir valpanpassade aktiviteter och så är det ju så att små valpar kissar och bajsar just där dom är och det är inte alltid så kul när det händer inne på mattan bland barn och leksaker så jag har fullt upp och hinner liksom inte med om jag ska se världen genom kamerans lilla fönster... Men ikväll hade vi inget annat för oss och satt alla hela familjen på golvet framför brasan med Tuffa och hennes tre underverk. Så himla goa dom är dom här tre!!

Bild
Knappt fyra veckor och så orädd så man utan minsta tvekan klättrar runt bland där
det skramlar från alla håll och dessutom är ostadigt att gå! Jag är imponerad!


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Nästa

Återgå till Gamla valpdagböcker

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron