Tuffas valpdagbok

Strax tre dygn gamla!

Inläggav Anneli » sön 14 jan 2018, 05:14

Å det är så skönt när vi har klarat de tre första mest kritiska dygnen och alla mår bra!! Runda och goa valpar som ger mig precis rätt känsla när jag håller dom i handen. Starka och tunga och varma. Jag har just kollat naveln på alla och den har läkt fint. Tuffa är trygg och lugn och hungrig! Utmärkta tecken på att hon mår bra. Hon sover gott hos valparna nu och dom mumsar ivrigt av mjölken. Dom har blivit stora så när Tuffa inte ligger helt utsträckt på sidan så blir det lite tråkigt i mjölkbaren. Ljudet från valparna när dom äter är så ljuvligt!

Jag ska försöka ta några nya bilder så nu får se de nio underverken! Inte så lätt att få bra bilder på svarta valpar som ligger hos en svart mamma i ett ganska mörkt hörn i en mörk brun valplåda....
Anneli
 
Inlägg: 895
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Alla mår utmärkt!!

Inläggav Anneli » lör 13 jan 2018, 12:18

Vilka starka företagsamma valpar! Dom äter och växer och alla utvecklas väldigt bra. Jag behöver knappt hjälpa till alls i lådan men det händer att Tuffa lägger sig så att någon valp får en onödigt lång väg till mjölkbaren och då gör jag gärna vägen lite kortare så valpen slipper kämpa och kanske bli ledsen. Det kan också hända att tiken lägger sig på någon valp och det kan sluta riktigt sorgligt men Tuffa har bra koll så hon har hittills inte gjort det. Det här första dygnen är valparna väldigt känsliga så vi lämnar dom inte obevakade en enda sekund. De första tre dygnen är jag extremt nojjig, de första tre veckorna är jag väldigt nojjig, för om en valp dör så vill jag inte behöva känna att jag hade kunnat göra skillnad. Nu har det gått två dygn så snart kan vi andas ut lite.

Tuffa tar det hela med ro. Hon kommer ut en köket ibland och tittar uppfordrande på mig och då är jag så snabb jag kan att få fram några olika förslag på mat till henne. Det mesta är väldigt gott och hon äter ofattbart mycket. Jag ger alltid digivande tikar lite tillagade kolhydrater första veckan för jag upplever att valparna mår bättre då och så lite mer fett än vanligt så mjölken innehåller fett av bra kvalitet till valparna och så att tiken håller hullet bra under de här veckorna som mjölkproduktionen är som störst. Tuffa åt just havregrynsgröt med viltkött, två äggulor, broccoli, kokosfett och torkade blåbär och allt var givetvis ekologiskt för bara det bästa är bra nog till valpar och deras mamma.

Jag har datorn vid valplådan så medan jag skriver här kan jag njuta av friden i lådan. Tuffa ligger helt utsträckt och snarkar och sex valpar mumsar av mammas varma goda mjölk och tre valpar sover gott i en skön hög vid Tuffas framben. Det är en magisk och mycket svårslagen känsla i rummet.
Anneli
 
Inlägg: 895
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Natten har varit lugn

Inläggav Anneli » fre 12 jan 2018, 06:39

Tuffa ville ut en sväng och så var hon hungrig igen. Jösses vad hon äter! Valparna är tyst och nöjda och mumsar av mammas goda varma mjölk. Det finns massor med mat till dom små, skönt.

Jag börja blir lite trött nu så jag ska se om jag kan få upp Jocke ur sängen så han kan ha ett vakande öga på de små och fina mamma Tuffa.
Anneli
 
Inlägg: 895
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Re: Tuffas valpdagbok

Inläggav Anneli » fre 12 jan 2018, 03:35

Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild
Anneli
 
Inlägg: 895
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Alla sover!

Inläggav Anneli » fre 12 jan 2018, 01:21

Det så fridfullt i lådan. Alla valpar äter eller sover och Tuffa sover gott. Vilket enastående jobb hon gjort senaste dygnet! Jag har inte hjälpt henne med någonting och hon har skött allt exemplariskt.

Nu är det tyst i huset. Lite sprakande från brasan bara. Alla sover. Mitt pass i lådan har nyss börjat. Vi brukar göra så att jag sover en stund på kvällen och sen är jag uppe på natten. Jag älskar den första natten i lådan. Att i tystnaden få känna efter hur det känns att ännu en gång ha varit med när valpar föds. Det är en magisk förmån. Å så ljuden och lukten från valparna. Hela känslan i rummet. Det går inte att beskriva utan måste upplevas. En blandning av eufori och att vara galet trött är säkert också viktiga delar i dom här nätternas känslostormar.

Nytt för denna gång är att vi befinner oss i det rum där vi i vanliga fall har vårt matbord. Det är flera skäl till att vi testar att boa in oss här istället denna gång och än så länge trivs vi mycket bra här både jag och Tuffa.

Tack alla ni som varit med oss det senaste dygnet. Era sms och rader i gästboken gör mig så glad. Det är så skönt att ha er med här hos oss!!

Nu ska jag gå en sväng via tvättmaskinen för det blir en del tvätt vid valpning och sen ska koka mig en kopp te och bara njuta. Tuffa snarkar högt nu. Min älskade Tuffa!! Vilken mamma! Vilken avelstik! Vilken synnerligen fin vän du är! Jag är så stolt och så lycklig över att du är min!!
Anneli
 
Inlägg: 895
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Vi har det bra!

Inläggav Anneli » tor 11 jan 2018, 18:42

Men tyvärr så har nätet sagt upp sig helt och ingen förstår vad som är fel. Nu har jag lånat Jockes telefon så jag ska kunna skriva några rader till er som är nyfikna på hur vi har det här i lådan.

Valparna mår toppen. Det är knäpptyst i lådan och det är det bästa tecken man kan få på att valpar mår alldeles utmärkt. Tuffa är lugn och trygg och passar på att sova lite. Det finns verkligen inga tecken som gör mig orolig för något eller någon i lådan och det är en härlig känsla.

Tuffa vill gärna äta mat och jag ger henne stora portioner och skålen blir tom varje gång. Jag lyckades lura ut Tuffa en snabbis och Jocke passade på att storstäda lådan. Skönt att få allt bytt och rent i lådan utan att ha den fina lilla mamman mitt i.

Kanske ska vi börja fundera på namntema? Jag har tidigare tänkt Popcorn-kullen för vi kallar ibland Tuffa för Popcorn men det är svårt att hitta nio Popcorn? Nyss fick jag en idé om Pop-kullen?! Eller har ni något braigt förslag?!
Anneli
 
Inlägg: 895
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Alla mår bra!

Inläggav Anneli » tor 11 jan 2018, 11:36

Jag lyckades just lura ut Tuffa så hon kunde kissa men hon gjorde just precis bara det och sen blixtsnabbt in igen!

Aptiten är på topp så jag serverade en skål med kycklinghjärta och lite lax plus rödkål, spenat och äpple och det var uppenbarligen jättegott för skålen blev helt ren. Så underbart med nyblivna mammor som äter med god aptit!!

Valparna mår utmärkt och det är tyst och lugnt i lådan.
Anneli
 
Inlägg: 895
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

En pojke!!

Inläggav Anneli » tor 11 jan 2018, 10:04

Nu är dom nio!!
Alla är starka och pigga och hungriga!!
Anneli
 
Inlägg: 895
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

En tjej till!

Inläggav Anneli » tor 11 jan 2018, 09:21

Nu är det åtta underverk i lådan! Fyra pojkar och fyra tjejer!
Anneli
 
Inlägg: 895
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Några bilder på de sju underverken!

Inläggav Anneli » tor 11 jan 2018, 09:09

Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild
Anneli
 
Inlägg: 895
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

FöregåendeNästa

Återgå till Tuffas valpdagbok

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron