Xtras valpdagbok

En Smula Extra

Inläggav Anneli » tor 01 dec 2016, 21:44

Vi har haft första träffen för syskonen och jag är så nöjd med det jag fick höra och se då och allt jag fått veta via mail, sms och telefon sedan valparna flyttat gör mig bara glad och stolt! Så nu avslutar jag Smulornas valpdagbok!

Vår härliga lilla tjej bor fortfarande kvar här hos oss men jag tror att vi snart kommer veta vem hon ska bo hos!

Visst är hon fin?!

Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

En rar liten tjej som längtar efter en familj!

Inläggav Anneli » sön 20 nov 2016, 16:34

Bild

Söker du en ny vän? Den här rara söta tjejen är 10 veckor gammal och hon är en frisk och synnerligen trevlig liten valp!


Bild


I stamtavlan heter hon Atomos En Smula Extra. Hon är en mycket positiv och sprudlande glad valp. Inställsam och mån om att göra rätt så hon lyssnar alltid noga. Trygg men lite eftertänksam i miljö så hon tar det lugnt. Hon gillar att använda sin näsa och uppskattar när jag slarvar bort saker eller godis som hon får leta efter. Apporterar gärna och med stor entusiasm!

Hon född och uppvuxen hos oss och därmed van med allt vad livet i en barnfamilj innebär. Våra vuxna hundar har lärt henne en massa bra saker som man har nytta av att kunna när man är en liten valp.

Bild

Vi är noga med att ge våra valpar goda vanor i vardagen så hon kan det mesta som jag förväntar mig av en valp som 10 veckor. När vi är ute i världen så får hon inte hälsa på varken hundar eller människor för så vill vi att det ska vara. Det där med koppel är inte alltid så kul men oftast går hon hyfsat i koppel. När hon är lös och kommer alltid när jag ropar på henne. Hon gillar att åka bil och är van att åka i bur. Hon har börjat förstå att vi vill att hon blir rumsren men det blir fortfarande någon olycka om vi inte är snabba nog att släppa ut henne.

Hör av er om ni är vill veta mer om valpen eller om oss! Vi bjuder gärna på fika så vi alla får träffas!Bild


Bild


Bild


Bild


Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Vår fina lilla tjej!

Inläggav Anneli » tor 10 nov 2016, 18:30

Allt jag hört från valparna som flyttat gör mig så glad och stolt!! Vilken fina trygga kloka valpar! Å det är så härligt att veta att alla fått en så bra start i sina nya hem!

Den lilla tjejen som vi har kvar här är jag mycket nöjd med. Hon är mjuk och rar och mycket lyhörd och trygg och behaglig i alla lägen.

Jag vågar inte ge henne ett namn för det är så himla mycket jobbigare att sälja henne då. Ett namn innebär att hon flyttar in i mitt hjärta på ett sätt som jag har svårt att hantera. Blir hon kvar här ett tag till så kommer jag ju börja kalla henne för något....hoppas att hon snart hittar sin familj! Finns det någon som är intresserad av att erbjuda vår fina lilla tjej ett hem!?!

När hon är med när barnen leker så är hon väldigt uppmärksam på vad dom vill och när hon blir tillsagd att inte vara mitt i smeten så lyssnar hon mycket noga. Hon kan sitta bredvid och bara titta eller lägga sig i röran och bara iaktta. Idag på eftermiddagen lekte valpen och Matilda jättefint med flera olika saker och jag satt bredvid och bara njöt. Valpen var med och kollade och bar runt på några leksaker men så när Matilda har något önskemål så förklarade hon på ett bra sätt och valpen anpassade sig. Så fina! 2½ år och 8 veckor gamla! Barn och hundar är så underbara tillsammans (men självklart ska en vuxen finnas i närheten hela tiden).Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild


Bild

När vi är ute är det full fart! Å vi roar oss med att besöka olika små hus och andra kryp in för att få uppleva så mycket som möjligt när vi är ute. Idag klättrade hon upp på den lilla fyrhjulingen och väl upp på sitsen så klurade hon på hur hon skulle komma ner. Hon valde en klok väg ner och jag är sällan orolig ihop med just henne för hon är sansad och riskerar inte sina ben och sitt liv när hon far fram.

Bild

Bild

Bild

Bild


Jag hittade några bilder från dagen innan syskonen flyttade! Alla fick ett bad i diskhon!


Bild


Bild


Bild


Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

8 veckor går så fort!!

Inläggav Anneli » sön 06 nov 2016, 20:05

Igår flyttade sex av valparna till sina nya familjer så kvar här hos oss finns det en rar svart tik som söker en familj att flytta till.

Alla rapporter från valparna innehåller bara bra saker så alla valpar verkar ha fått en riktigt bra start på livet där ute i stora vida världen. Skönt att dom fina "Smulorna" känns så redo för att ta sig an allt det som världen erbjuder!

Även Xtra flyttade hem igår och fy va tomt det blev här utan henne. Jag saknar henne så det gör ont i hela kroppen!! Fina fina Xtra hoppas att du snart kommer tillbaka och bor hos oss! Väl hemma så uppförde hon sig som hon inte ens varit hemifrån. Hon är verkligen en riktigt sund och bra tjej vår fina Xtra-hund!

Den här sista veckan med valparna är så galet intensiv och det är så mycket jag vill hinna med för att dom ska vara väl förberedda för livet som väntar. Det innebär tyvärr att jag inte hinner skriva om alla våra äventyr här i valpdagboken och det är ju jättetråkigt för er som inte får veta hur kul vi har! Jag hann med att göra alla viktiga saker och nu när det är lite lugnare så vill jag gärna skriva lite om vad vi pysslat med under veckan.

Alla valpar får minst en egen stund med mig varje dag och den stunden innehåller ibland aktivitet och ibland bara att vila och finna ro tillsammans. Alla bitar är viktiga men viktigast är att det bara är jag och en valp som är tillsammans och att ingen annan är med. Jag älskar dom stunderna oavsett vad vi gör!

Alla valparna har fått en bra hundspråksträning genom att umgås med våra vuxna hundar. Jag lät dom först umgås med mormor Amy. Amy är en mycket klok dam på 9,5 år och hon är mycket noga med att alla valpar lyssnar noga på henne när hon vill berätta något för dom. Redan fyra dagar innan valparnas första eftermiddag med mormor Amy så hade Xtra börjat säga ifrån till dom så dom förstod direkt vad mormor Amy menade när hon tex ogillade deras försök att hitta mjölk. Efter en stund tog Amy med valparna på en liten promenad runt fruktträden och alla valparna följde nyfiket men samtidigt med en mycket ödmjuk inställning med strax bakom mormor Amy. Amy visade dom hur man kunde köra runt med nosen bland löven och hon visade vilka grässtrån som är godast att mumsa på. När dom kom tillbaka från den lilla promanden så kände sig Amy ganska klar med barnbarnen så hon tog sig en egen sväng ut på ängen i så pass hög fart att dom små knappt hann fatta att hon försvann.

Valparna har även fått umgås med Puzzel och Pippi vid några tillfällen och både Puzzel och Pippi hade stort tålamod med valparna och lät dom göra nästan vad som helst. Pippi, som är Xtras halvsyster, ligger gärna på rygg och låter alla valpar klättra runt på henne. Men så rätt som det är så ställer hon sig upp och valparna läser direkt av henne och inser att nu är det slut på det roliga. Jag uppfattar bara att Pippi blir stilla en kort stund och det räckte för att alla valpar skulle förstå att hon inte ville busa längre.

Våra gosse Melker, som är Xtras halvbror och Sesams halvbror, är inte så intresserad av valpar. Supersnäll och trygg och lugn med alla valpar men inte så sugen på att leka. Han mest satt eller låg mitt bland valparna och så fick dom gärna finnas vid honom och runt honom men han vill att dom ska vara uppmärksamma på honom och lyssna nog när han framför något önskemål om att inte bli biten i svansen (men den är svår att låta bli när han ligger och viftar på den hela tiden!).

Vi har också åkt bil några gånger. Både någon tur med några valpar i burarna bak i bilen och så någon tur med en valp i knät. Det har gått riktigt bra att åka fram i knät men där bak har varit lite mindre uppskattat. Då fortsätter jag köra tills valparna blir tysta och lugna för det ger bäst erfarenhet tror jag.

Å så det där svåra med att gå i koppel....vi har övat och övat med varierat resultat och vissa dagar flera gånger per dag. Det går bra ibland och ibland vill dom mest sitta på rumpan eller försöka klia bort kopplet. Men övning ger färdighet så tillslut så fick vi till små bra promenader med alla. Dom är så otroligt söta när dom knatar på så fint vid sidan i koppel!

Jag har även pysslat med några övningar som jag gör för att få en bra relation med varje valp och nästan alla hundar jag fött upp trivs i min närhet resten av sitt liv så det jag göra tillsammans med mina fina valpar verkar skapa bra saker. Den viktigaste övningen att låta valpen somna på rygg i min famn. Det behövs bara några få gånger sen kommer dom själva och kryper upp och lägger sig tillrätta och somnar. Det ger en härlig tillit mellan oss och jag kan sen klippa klor och undersöka valparna medan dom ligger helt avslappnade i min famn. En bra relation kommer man ofattbart långt med och har man en bra relation med sin hund så behöver man knappt lära den kommandoord eller annat sånt som man klassiskt lär en hund för en bra relation är grunden till att få hunden att göra som jag vill i alla lägen.

Jag ägnar mig även en hel del åt att kommunicera med varje valp. Att människor och hundar förstår varandra är inte helt självklart alla gånger så att valparna har fått lite erfarenhet av hur vi människor funkar och "pratar" är viktigt tycker jag. Jag vill att dom ska lära sig hur jag visar när jag är nöjd och inte nöjd och jag vill kunna hitta dom "knapparna" som får dom riktigt glada. Då finns det en bra grund när man ska börja lära in goda vanor i vardagen så vi alla uppskattar valparna och deras uppförande i alla situationer. Det är viktigt tycker jag. Sen gör ju förstås alla familjemedlemmar sina egna resor tillsammans med valpen men om jag lagt en grund så tror jag att det blir lättare för både valpen och familjen.

Vi är även på äventyr på nya platser nästan varje dag. Antingen alla valparna samtidigt eller så tar jag en i tager. Det finns många små hus och andra kluriga spännande ställen att besök här hos oss och valparna mår bra av utmaningarna som olika underlag och ljud och annat nytt innebär. Jag får också chans att se deras reaktioner och därmed lära känna dom bättre och så får jag förmånen att hjälpa dom att reda ut sånt som dom tycker är lite märkligt. Det ger dom bra erfarenheter att ha med sig ut i världen för där ute i världen finns det ännu fler äventyr som väntar!

Några gånger till hann vi apportera fågel också och alla visar en härlig attityd både till själva apporteringen men också en härlig inställning till att leta efter fågel trots att den inte riktigt ligger där dom tror. Vi har även gjort en del sökövningar med godis och leksak och alla gillar att använda näsan och kämpar på med bibehållen entusiasm även om dom inte hittar.

Det har ju tyvärr varit ganska trist väder den här veckan så vi har fått vara inne en del och det vardagliga livet i en barnfamilj med tjejer som är 4 och 2½ år innebär också massa saker som är nyttiga för valparna att ha med sig när de flyttar härifrån. Våra barn är fantastiska med valparna och våra valpar är fantastiska med barnen. I synnerhet Ellen. Matilda har också lärt sig massor under dessa veckor med Xtras valpar så nu vet hon hur hon på ett bra sätt ska förklara för valparna att hon fått nog av pussar. Jag lämnar givetvis inte barnen och valparna obevakade för det kan ju bli hårdhänt från någon av dom och ingen ska behöva få med sig någon oönskad erfarenhet. Kombinationen barn och hundar är fantastisk så länge det finns kloka vuxna bredvid!

Nedan lägger jag ut några bilder som jag hittade i kamerna och bilderna är från våra senaste dagar tillsammans.

Jag har tänkt att jag ska boka ett datum för en första kullträff så jag snart får träffa dessa underverk och deras härliga familjemedlemmar och bjuda alla på en kopp kaffe!!


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Uppställningsbilder

Inläggav Anneli » fre 04 nov 2016, 22:50

Det är mycket pyssel så här sista kvällen för avtal ska skrivas och försäkring fixas osv. Å så tänkte jag hinna baka lite också! Men så kom det ett mail från Jon och då kunde jag inte låta bli att titta på bilderna!! I onsdags var Jon och Lotta här och tog uppställningsbilder på valparna. Snabbt och lätt gick det och så fina bilder det blev! Tack!!


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

En tung eftermiddag....

Inläggav Anneli » fre 04 nov 2016, 21:50

Vi åkte med vår fina bruna hane till hjärtspecialisten Jens Häggström idag. Tyvärr så hittade vi flera fel på det lilla hjärtat så vi fick ta det tunga, jobbiga men rätta beslutet att låta honom ta sitt sista andetag. Fruktansvärt jobbigt. Tack till Kristina, som hade tänkt hämta hem sin fina gosse imorgon, för att du var med mig denna eländiga eftermiddag.
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Bilder från i lördags

Inläggav Anneli » tor 03 nov 2016, 10:49

Här några bilder som Jon tog i lördags. Jag ville ha allas ok innan jag la ut dom så därför får ni se dom först nu.


Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Veterinärbesiktning

Inläggav Anneli » ons 02 nov 2016, 22:48

Idag har alla valparna varit hos veterinären. Alla skötte sig utmärkt och jag var så stolt över alla mina små underverk!!

Alla var friska förutom att vår bruna hane har ett blåsljud på hjärtat. Vi vet inte mer än så än så vi ska göra ett ultraljud för att se vad det är för fel och förhoppningsvis då även få veta om det kommer påverka honom på något sätt. Fortsättning följer alltså.... Alltid väldigt tråkigt att behöva ringa en förväntansfull valpköpare med ett sådant besked men vi håller tummarna för att det är en bra variant på blåsljud vilket det trots allt oftast är sägs det (jag har tack och lov inte så mycket erfarenhet).
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Ruskväder!

Inläggav Anneli » ons 02 nov 2016, 11:02

Fy vilket väder det blev! Valparna vill gärna vara ute men inte så länge så vi får roa oss en del inomhus.

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Så duktiga!!

Inläggav Anneli » mån 31 okt 2016, 15:26

Idag har vi apporterat fågel!! Fint höstväder och duktiga valpar! Det gör mig så lycklig!!

Bild
Anneli
 
Inlägg: 900
Blev medlem: tis 22 okt 2013, 08:55

Nästa

Återgå till Gamla valpdagböcker

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst